Iveta PVC stolarija “A klase” s oznakom “S” za vruće klimatske uvjete

blog a kvaliteta 1

Od početka ove godine Veka je na određene profile dodala oznaku S kojom se označavaju profili posebno prilagođeni toplijim klimatskim uvjetima. Oznaka S označava da način na koji su profili proizvedeni (sastojci, smjese, aditivi, itd.) daje garanciju da PVC prozori i vrata mogu izdržati visoke temperature, štetne utjecaje sunca, da izloženost istima neće izazvati deformacije profila niti žućenje bijele boje slijedećih 10 godina. Profili oznake S posebno je popularan među našim klijentima u Italiji.

 

U pravilu oznaku “S” imaju samo profili “A klase” po normi EN12608. Klasu A krakteriziraju vanjski zidovi debljine 3 mm te širina komora od minimalno 5 mm. Veka je jedini proizvođač koji sve svoje profile za hrvatsko tržište izrađuje u “A klasi”. Za proizvodnju profila klase A potrebno je utrošiti 10% PVC materijala više nego kod proizvodnje PVC profila klase B. Ovi ključni parametri omogućuju: – visoku otpornost na oštećenja – stabilnost i dugotrajnost profila, koja se posebno očituje kod okvira velikih dimenzija -odličnu zvučnu izolaciju – odličnu termoizolaciju.

 

Vrhunska termoizolacijska svojstva

 

To je izuzetno važno u našem podneblju gdje temperaturne amplitude u 24 sata mogu biti jako velike. Na primjer u rano proljeće: noću su temperature ispod nule (-2 ° C), a za vrijeme sunčanog dana može doseći do 16 ° C. Tijekom tih nekoliko sati između jutra i podneva, profil prozora mora obaviti ogroman zadatak upijanja tako velike količine energije. Profil se tada širi. Kada dolazi zora, proces je obrnut. Profil se hladi i skuplja. Debele stijenke svih VEKA profila osiguravaju savršenu statiku i čvrst ugao zavarivanja bez rizika od pucanja.

 

Obratite pažnju na ova svojstva i kod kupovine novih PVC prozora i vrata naglasite našim zaposlenicima da tražite oznaku S. Ako se nalazite u pribalnom području ili na otocima, naši će vam prodajni predstavnici i ponuditi samo stolariju s oznakom S.