ALU fasadni sistemi

  • Više se koriste kod poslovnih i gospodarskih objekata.
  • Izvrsna otpornost na sve vremenske uvjete.
  • Duži vijek trajanja od PVC-a.
  • Mogućnost boje – sve boje iz RAL karte.
  • U potpunosti ga je moguće reciklirati.
  • Lakši od PVC-a pa je pogodniji za veće otvore.

TMF 55 je sistem aluminijskih profila za izradu strukturalnih, polustrukturalnih i kontinuiranih fasada sa prekidom termičkog mosta. Osnovni TMF 55 sistem čini dva podsistema TMF C55 za izradu kontinuiranih fasada i TMF S55 za izradu polustrukturalnih fasada.

 

Fasadne sisteme možemo podijeliti na strukturalne, polustrukturalne i kombinirane. Svi sistemi u ponudi imaju integrirani termički prekid. Fasade imaju izvrsna termo-izolacijska svojstva.

 

Kontinuirane fasade namijenjene su za izradu aluminijskih ostakljenih fasada kao i krovnih lanterni minimalnog nagiba od 10%. Kontinuirana fasada nudi opciju korištenja dvoslojne i troslojne staklene ispune. Ova opcija nudi izuzetne dobre termičke performance Uf=0.6 W/m2K. Ispune mogu biti i od drugih materijala debljine od 2 mm do 56 mm.

 

Sistem strukturalne aluminijske ostakljene fasade odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade, bez vanjskih profila za fiksiranje staklenih ispuna. Stakleni paneli se pričvršćuju za fasadnu horizontalnu i vertikalnu noseću aluminijsku konstrukciju potpuno skrivenim veznim elementima. Strukturalna fasada nudi opciju korištenja dvoslojnih i troslojnih staklenih ispuna.

Pogledajte koje sve opcije nudimo

Stakla

Izolacijska svojstva ALU prozora osim o ALU profilu ovise i o načinu ostakljivanja. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, sve češće su zastupljena troslojna stakla debljine 44 mm, sastava 4-16-4-16-4, s low-e premazom i punjena plinom. U Iveti imamo vlastitu proizvodnju stakla i tako u potpunosti kontroliramo kvalitetu konačnog proizvoda i skraćujemo vrijeme proizvodnje i isporuke.

Izgled vašeg doma

Moderna građevinska industrija u novije doba je sve više naklonjena aluminiju, koji je jedan od vodećih materijala zahvaljujući činjenicima da je lagan i čvrst, da se jednostavno obrađuje i da je otporan na različite vremenske uvjete. Baš iz tih razloga je i aluminijska stolarija i popularna među modernom gradnjom, te ju arhitekti vole. Osim klasične aluminijske stolarije, kombinacija aluminij-drvo također je sve više zastupljena. Iz ova dva materijala izvuklo se ono najbolje – čvrstoća aluminija, te izvrsna izolacijska svojstva drveta.

Polustrukturalni sistemi

Sistem polustruktralne aluminijske ostakljene fasade odliku je naglašenim horizontalnim prolima, kapama sa vanjske strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mjesto strukturalnom načinu fiksiranja stakla za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinuiranog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rješenja u cilju naglašavanja unaprijed odabranih linija i pravaca na fasadama. Uz opciju dvoslojne i troslojne staklene ispune polustrukturalne fasade nalaze primjenu u svim segmentima moderne arhitekture, naročito u slučajevima posebno zahtjevnih područja energetske efikasnosti i termičkih karakteristika kompletnog sistema.

Boje

RAL paleta boja Predstavljaju boje iz registra boja RAL 840HR, razvijenog u Njemačkom institutu za sigurnost (RAL) kvalitete, pri čemu su boje označene brojkama. Registar boja je podjeljen u osam skupina boja označenih četveroznamenkastim brojkama koje dijelom prelaze jedne u druge. Za RAL skupine boja odabrani su sljedeći karakteristični brojevi: RAL 1000 žute boje RAL 2000 naranđžaste boje RAL 3000 crvene boje RAL 4000 ljubičaste boje RAL 5000 plave boje RAL 6000 zelene boje RAL 7000 sive boje RAL 8000 smeđe boje RAL 9000 bijela i crna boja tonovi boje aluminija

Certifikati

Aluminijski profili koje koristimo imaju certifikat od strane Ift Rosenheim. Ift Rosenheim GmbH Njemačka je prijavljeno europsko, ispitno, nadzorno i certifikacijsko tijelo s međunarodnom akreditacijom prema DIN EN ISO/IEC 17025, ovlašteno za postavljanje pravila za definiranje i osiguranje kvalitete.

Održavanje stolarije

ALU vrata i prozore povremeno prebrišete mokrom krpom i toplom vodom. Ne preporučamo korištenje grubih mrežica i žičanih spužvica, kao ni sredstva za čišćenje u bilo kojem obliku. Redovito čistite prašinu i odstranjujte druge vrste naslaga sa profila, okova i brtvi po rubovima profila.