ALU grilje

  • Povećavaju izolacijske karakteristike prozora i vrata.
  • Produljuju trajnost ALU prozora i vrata.
  • Jednostavno se održavaju te olakšavaju održavanje prozora i vrata.
    profil za grilje na okviru prozora: Iveta.
    profil za fasadne grilje: R40.

Pogledajte koje sve opcije nudimo

Izgled vašeg doma

Moderna građevinska industrija u novije doba je sve više naklonjena aluminiju, koji je jedan od vodećih materijala zahvaljujući činjenicima da je lagan i čvrst, da se jednostavno obrađuje i da je otporan na različite vremenske uvjete. Baš iz tih razloga je i aluminijska stolarija i popularna među modernom gradnjom, te ju arhitekti vole. Osim klasične aluminijske stolarije, kombinacija aluminij-drvo također je sve više zastupljena. Iz ova dva materijala izvuklo se ono najbolje – čvrstoća aluminija, te izvrsna izolacijska svojstva drveta.

Održavanje stolarije

ALU vrata i prozore povremeno prebrišete mokrom krpom i toplom vodom. Ne preporučamo korištenje grubih mrežica i žičanih spužvica, kao ni sredstva za čišćenje u bilo kojem obliku. Redovito čistite prašinu i odstranjujte druge vrste naslaga sa profila, okova i brtvi po rubovima profila.

Prednosti

ALU grilje, kao i rolete, povećavaju izolacijsku vrijednost prozora, štiti prozore od vanjskih utjecaja i oštećenja, produljuju trajnost ALU prozora i vrata i olakšavaju održavanje. ALU rolete odličan su izolator te su dostupne u različitim visinama. Također je sve pripremljeno za ugradnju električnih podizača roleta.

Boje

RAL paleta boja Predstavljaju boje iz registra boja RAL 840HR, razvijenog u Njemačkom institutu za sigurnost (RAL) kvalitete, pri čemu su boje označene brojkama. Registar boja je podjeljen u osam skupina boja označenih četveroznamenkastim brojkama koje dijelom prelaze jedne u druge. Za RAL skupine boja odabrani su sljedeći karakteristični brojevi: RAL 1000 žute boje RAL 2000 naranđžaste boje RAL 3000 crvene boje RAL 4000 ljubičaste boje RAL 5000 plave boje RAL 6000 zelene boje RAL 7000 sive boje RAL 8000 smeđe boje RAL 9000 bijela i crna boja tonovi boje aluminija

Cetifikati

Aluminijski profili koje koristimo imaju certifikat od strane Ift Rosenheim. Ift Rosenheim GmbH Njemačka je prijavljeno europsko, ispitno, nadzorno i certifikacijsko tijelo s međunarodnom akreditacijom prema DIN EN ISO/IEC 17025, ovlašteno za postavljanje pravila za definiranje i osiguranje kvalitete.

Vrste

ALU grilje mogu biti fasadne, na izbačaj, te grilje na okviru prozora. Na okviru prozora mogu biti pomične, nepomične, sa okruglim profilom ili sa profilom u obliku suze. Sve ALU grilje rade se po narudžbi što omogućava svakom kupcu narudžbu grilja po njihovim dimenzijama. Fiksne lamele postavljaju se pod kutom od 45 stupnja, mogu propuštati svijetlo i zrak, ali se mogu pomicati. Pomične lamele mogu se zaokretati ručno te je na taj način moguće propuštati veću količinu svjetla i zraka u prostoriju.

Profili koje koristimo pri izradi grilja i roleta su Iveta profili i profil R40 (profil bez prekinutog toplinskog mosta). Grilje na izbačaj su grilje koje imaju zajednički okvir sa prozorom. Fasadne grilje imaju zaseban okvir i idu uz skoro sve vrste prozora.