Pogledajte koje sve opcije nudimo

Stakla

Izolacijska svojstva ALU prozora osim o ALU profilu ovise i o načinu ostakljivanja. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, sve češće su zastupljena troslojna stakla debljine 44 mm, sastava 4-16-4-16-4, s low-e premazom i punjena plinom. U Iveti imamo vlastitu proizvodnju stakla i tako u potpunosti kontroliramo kvalitetu konačnog proizvoda i skraćujemo vrijeme proizvodnje i isporuke.

Izgled vašeg doma

Moderna građevinska industrija u novije doba je sve više naklonjena aluminiju, koji je jedan od vodećih materijala zahvaljujući činjenicima da je lagan i čvrst, da se jednostavno obrađuje i da je otporan na različite vremenske uvjete. Baš iz tih razloga je i aluminijska stolarija i popularna među modernom gradnjom, te ju arhitekti vole. Osim klasične aluminijske stolarije, kombinacija aluminij-drvo također je sve više zastupljena. Iz ova dva materijala izvuklo se ono najbolje – čvrstoća aluminija, te izvrsna izolacijska svojstva drveta.

Prednosti

Pomoću aluminijskih fiksnih stijena možete maksimalno iskoristiti prostor u svom domu, te jednostavnim sistemom postignuti veći dotok prirodnog svijetla u prostoriju.

Aluminijske klizne stijene dijelimo na klizne stijene bez termičkog mosta i na klizne stijene sa termičkim mostom. Također, klizne stijene dijelimo i prema vrsti otvaranja na otklopno-klizne, podizno-klizne i harmo klizne stijene. Među njima razlikujemo jednostavne klizne stijene, otklopno-klizne, podizno-klizne, sklopive (harmo ili falt) klizne stijene. Odabir tipa klizne stijene ovisiti će o potrebama i željama kupca, ali i o dimenzijama i funkcionalnim zahtjevima. Manje otvore ćemo jednostavno i financijski najpovoljnije zatvoriti klasičnim balkonskim vratima. Prednost ovakvih vrata je što je moguće otvoriti cijelu površinu elementa, a možemo ih i držati u otklopnom ili provjetravajućem položaju. Ukoliko se radi o većim dimenzijama u obzir moramo uzeti neku od kliznih varijanti. Taj tip elemenata omogućava veće dimenzije uz jednostavno i pouzdano rukovanje. Nekim od tipova kliznih stijena možemo zatvoriti otvore i preko 5 metara širine.

Boje

RAL paleta boja Predstavljaju boje iz registra boja RAL 840HR, razvijenog u Njemačkom institutu za sigurnost (RAL) kvalitete, pri čemu su boje označene brojkama. Registar boja je podjeljen u osam skupina boja označenih četveroznamenkastim brojkama koje dijelom prelaze jedne u druge. Za RAL skupine boja odabrani su sljedeći karakteristični brojevi: RAL 1000 žute boje RAL 2000 naranđžaste boje RAL 3000 crvene boje RAL 4000 ljubičaste boje RAL 5000 plave boje RAL 6000 zelene boje RAL 7000 sive boje RAL 8000 smeđe boje RAL 9000 bijela i crna boja tonovi boje aluminija

Cetifikati

Aluminijski profili koje koristimo imaju certifikat od strane Ift Rosenheim. Ift Rosenheim GmbH Njemačka je prijavljeno europsko, ispitno, nadzorno i certifikacijsko tijelo s međunarodnom akreditacijom prema DIN EN ISO/IEC 17025, ovlašteno za postavljanje pravila za definiranje i osiguranje kvalitete.

Održavanje stolarije

ALU vrata i prozore povremeno prebrišete mokrom krpom i toplom vodom. Ne preporučamo korištenje grubih mrežica i žičanih spužvica, kao ni sredstva za čišćenje u bilo kojem obliku. Redovito čistite prašinu i odstranjujte druge vrste naslaga sa profila, okova i brtvi po rubovima profila.