Drvo Alu Stijene

  • Sistem za izradu drvo-aluminijskih otklono-kliznih stijena.
  • S vanjske strane aluminijska obloga koja štiti drveni profil.
  • Trostruko brtvljenje u zoni spoja štoka i krila.
  • Drvena masivna obloga sa unutrašnje strane je od tvrdog drveta (hrast, bukva, mahagoni…) zaštićena različitim tipovima akrilne zaštite izuzetne postojanosti.
  • Drveni profili su postavljeni na aluminijsku noseću konstrukciju poliamidnim patent spojnicama koje dozvoljavaju međusobnu dilataciju različitih materijala. Drvena obloga poboljšava termička i zvučna svojstva elementa.
  • Dizajn drvene obloge je originalan i estetski jedinstven.

Pogledajte koje sve opcije nudimo

Stakla

Izolacijska svojstva prozora osim o profilu ovise i o načinu ostakljivanja. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, sve češće su zastupljena troslojna stakla debljine 44 mm, sastava 4-16-4-16-4, s low-e premazom i punjena plinom. U Iveti imamo vlastitu proizvodnju stakla i tako u potpunosti kontroliramo kvalitetu konačnog proizvoda i skraćujemo vrijeme proizvodnje i isporuke.

Izgled vašeg doma

Drvo kao prirodni materijal uvijek mami poglede kada je riječ o njegovoj upotrebi u građevini. Drvo zadržava osobine živog organizma, te uvijek odiše prostorom kao ugodan i svjež materijal. Drvo je materijal koji uvijek diše i brine se za neprestanu prirodnu izmjenu zraka u prostorima te njegovu jednakomjernu vlažnost. Na taj način stvara ugodnu atmosferu u vašem domu.

Otklopno-klizne stijene

Idealne su za zatvaranje manjih prostora. Karakteristika ovih stijena je mogućnost otvaranja jednog krila na kip (otklop) te klizanje u stranu, dok je drugi dio klizne stijene uvijek fiksni. Ovakva kombinacija omogućava stalno prozračivanje, te kvalitetnu izmjenu zraka u prostoriji.

Boje

U ponudi boja imamo 6 standardnih boja, te sve ostale Ral boje koje je moguće naručiti uz nadoplatu. Standardne boje su naturale, castagno, verde bottiglia, verde foresta, grigio pietra, rosso paduk, rosso svedese, noce.

Održavanje stolarije

Vrata i prozore povremeno prebrišete mokrom krpom i toplom vodom. Ne preporučamo korištenje grubih mrežica i žičanih spužvica, kao ni sredstva za čišćenje u bilo kojem obliku. Redovito čistite prašinu i odstranjujte druge vrste naslaga sa profila, okova i brtvi po rubovima profila.

Drvo i aluminij

Kombinacija aluminija i drveta omogućava izuzetno veliku toplinsku izolaciju što je jako bitno pri zatvaranju ovakvih vrsta otvora, te su toplinski gubitci minimali. Pri tome, ova kombinacija je idealna za zahtjevne klimatske uvjete jer aluminij štiti drvo s vanjske strane.