Naš partner Veka AG preuzima konkurentsko poduzeće Gealan

blog veka ag

Naš partner, njemačko poduzeće Veka AG, najveći proizvođac PVC profila koji se koristi za izradu prozora i vrata, preuzima konkurentsko poduzeće GEALAN.

 

GEALAN je poduzeće koje je već dugi niz godina dobro poznato i etablirano na tržištu, a u zadnje vrijeme se sve više oslanja na strategiju diferencijacije. GEALAN ima tvornice u Njemačkoj, Rusiji i Poljskoj te devet prodajnih ureda diljem Europe, uključujući i urede u Hrvatskoj, Italiji i Rumunjskoj. GEALAN nudi široki asortiman proizvoda, a uz VEKA grupu, smatra se jednim od vodećih brandova proizvođača profila u svijetu.

 

Akvizicijom Galeana, VEKA Grupa će imati gotovo 5000 zaposlenih u više od 30 podružnica, na tri kontinenta širom svijeta. Na međunarodnoj razini, više od 2.200 proizvođača koristi VEKA sustave za stvaranje vrhunskih PVC proizvoda. Kupnjom GEALAN-a, VEKA Grupa jača svoju konkurentsku poziciju u Njemačkoj, Europi i ostatku svijeta.

 

‘Kao bitan partner za europske proizvođače prozora, moramo se suočiti s izazovima na tržištu. Zato jačamo vlastitu konkurentsku poziciju – kombinacijom našeg iskustva u tehnologijama proizvodnje profila ćemo iskoristiti daljnji tržišni potencijal i mogućnosti. Osim toga, na ovaj način doprinosimo konsolidaciji tržišta.’ komentirao je Andreas Hartleif , izvršni direktor VEKA Grupe.