DA 80I

Cijena:
  • debljina stakla u okviru: 25-76 mm
  • vrhunska izolacijska svojstva
  • više od 50 različitih boja
  • 5 komorni PVC profili
  • profili dubine 70 mm

Ukratko

 

Klasični profil dubine 70 mm elegantnog oblika s blago zaobljenim rubovima dobro se uklapa u bilo koji stil arhitekture: tradicionalan ili moderan, novogradnju ili stari renovirani objekt. Pruža još više stabilnosti i bolja izolacijska svojstva te je u potpunosti kompatibilan sa Topline MD sistemom.

Nazovite nas

Dimenzije profila

Dubina: 70 mm

Visina: od 98 do 177 mm

Mogućnosti otvaranja

Toplinska izolacija

Uw = Do Uw = 0.92 W/m²K

Toplinski koeficijent stakla

Ug = Ug= 0.1.1 W/m²K (dvoslojno staklo punjeno argonom i Low-e premazom)

Zvučna izolacija

od 30 do 34 dB

Brtva

središnje brtvljenje u spoju i krilu ili granično brtvljenje cijelom dužinom profila okvira i krila

Sigurnost

Kvaliteta izrade i čvrstoća materijala omogućavaju našim proizvodima da ispunjavaju visoke sigurnosne standarde. Osim čeličnih pojačanja u okviru, prozori također imaju višeslojne staklene ploče. Također kombinacijom različitih svojstava staklenih ploča i karakteristika profila možemo sigurnosna svojstva prilagoditi osobnim zahtjevima svakog klijenta.

Alu obloga

Aluminij je materijal kojeg je moguće 100% reciklirati. Osim što je ekološki prihvatljiv, zadovoljava i sve standarde kada su u pitanju izolacijska svojstva. Aluminijska obloga dolazi s vanjske strane PVC profila i može biti u različitim bojama po RAL karti. Aluminijska obloga pruža moderan vanjski izgled vašeg doma, dok PVC profil brine o očuvanju unutarnje topline i smanjenju potrošnje toplinske energije.

Okovi

Iveta koristi okove proizvođača GU i to iz njihove palete okova Uni-Jet. Grupacija GU sa središnjim zapornim mehanizmom nudi sustav okova koji je univerzalno primjenjiv za sve oblike prozora i sve PVC, drvene i aluminijske prozore s užlijebom od 16 mm. Uni-Jet program sa širokim programom skrivenih strana spojnica za PVC, drvene i aluminijske prozore grupacija GU ispunjava visoke zahtjeve za dizajnom i otvara nove prostore za oblikovanje i izvedbu prozora. Zahvaljujući potpuno skrivenim spojnicama prozorski profili postaju vizualni akcent.

Staklo

U PVC prozore standardno se ugrađuje IZO staklo 24mm, sastava 4-16-4. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, sve češće su zastupljena troslojna stakla debljine 36mm, sastava 4-12-4-12-4 u profilima ugradbene dubine 70mm, ali i stakla 44mm, sastava 4-16-4-16-4. Pored povećanja debljine IZO stakla, broja slojeva stakla, toplinsku izolaciju možemo poboljšati staklima sa niskoemisionim premazom (low-e), vanadijevog dioksida i neutralnim plinom argonom u međuprostoru između stakala. Osim toga, moguća je i primjena višeslojnih stakala (lamistal – triplex), gdje su dva stakla slijepljena u jedno sa prozirnom PVB (polivinil butiral) folijom između. Takva stakla povećavaju sigurnost, jer se pri lomu ne rasipaju, nego ostaju slijepljena na foliji. Također, ova stakla povećavaju zvučnu izolaciju za 2-3 dB. Osim toplinske i zvučne izolacije, stakla pružaju i zaštitu od Uv zračenja. Želimo li povećati tu zaštitu, na raspolaganju stoje brojna zatamnjena i reflektirajuća stakla.

Izolacija

Prozori i vrata važan su izolacijski element svake građevine. Kombinacija izolacijskih stakala, visokokvalitetnih Veka sintetičkih profila i sofisticirane višekomorne tehnologije izrade, omogućuje vam znatne energetske uštede. Kod starih građevina više od trećine izgubljene toplinske energije (gotovo 40%) uzrokuju stari prozori i vrata. Uzevši u obzir rastuće troškove energenata koji sve više opterećuju budžet domaćinstva, te činjenicu da 78% godišnje potrošnje energije u kućanstvo otpada na grijanje, toplinska izolacija dobiva sve više na važnosti.

Poluovile

Iveta u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta sigurnosnih poluoliva za prozore. Nudimo prozorske poluolive čiji se sustav zaštite aktivira tako što poluoliva iz položaja otvaranja, preko položaja «na kip» dolazi do zatvorenog položaja koji aktivira mehanizam zaključavanja te na taj način onemogućava lak ulazak provalniku. Postoje i sustavi koji unutar poluoliva imaju sustav zaključavanja putem ključa. Ključ se može nalaziti na prednjoj strani poluolive ili na rozeti. Sami stupanj sigurnosti ovisi o unutarnjem mehanizmu  poluolive. Sigurnosna razina ovisi o stupnju snage koju poluoliva može podnjeti pri pokušaju izvlačenja iz rozete. U ponudi osim standardnih poluoliva imamo i poluolive proizvođača Hoppe.