Siguran dom za vrijeme godišnjih odmora

blog siguran dom

Ljeto nam se vratilo na velika vrata i planiranje godišnjih odmora u punom je jeku. Osim odabira lokacije, termina i kupovine potrepština za idealan odmor, potrebno je razmisliti i o onome što ostavljate iza sebe. Naravno, riječ je o Vašem domu koji će zjapiti prazan dok vi odmarate u toplijim krajevima. Nažalost, ljeto je idealno doba godine za provalnike koji vrebaju prazne kuće i stanove. Kako biste mogli bezbrižno uživati u zasluženom odmoru, predlažemo da pročitate naše savjete te osigurate vaš dom od neželjenih „gostiju“.

 

Protuprovalna vrata

 

Kvalitetna protuprovalna vrata definitivno su najbitnija stavka koja pomaže osigurati vaš dom od provalnika. Iako su nešto skuplja od modela koji nemaju protuprovalnu zaštitu, u ovakva vrata isplati se investirati. Zahvaljujući modernim rješenjima, osiguravaju vrlo visoku razinu zaštite od provala te vam omogućuju miran san.

 

Garažna vrata

 

Nakon što provalnici ne uspiju ući na glavni ulaz, na red dolazi garaža. Unutra se najčešće skriva sporedni ulaz u kuću koji vlasnici često zaboravljaju i zanemaruju njegovu sigurnost. Provalnici su nažalost dobro upoznati sa svim vašim propustima i to jako dobro iskorištavaju. Iz tog razloga uvijek provjerite je li vaša garaža zatvorena te jesu li sporedna vrata zaključana.

 

Kvalitetni prozori

 

Ako provalnike dočekaju zaključana vrata, pokušati će ući kroz prozor. Stare drvene prozore vrlo je lako razvaliti, pa preporučujemo da vlasnici istih ozbiljno razmisle o zamjeni stolarije. Novi prozori izrađeni od modernih materijala, kao što je PVC ili aluminij, nude puno veću sigurnost i zaštitu od nasilnog otvaranja. Profili se dodano ojačavaju čeličnim pojačanjima na ključnim dijelovima, a višeslojne staklene ploče smanjuju mogućnost nastanka otvora na mjestu loma stakla. Posebnu pozornost također je potrebno posvetiti točkama zatvaranja te okovima prozora. I naravno, dva puta provjerite jesu li prozori dobro zatvoreni. Iz Ivetine široke palete proizvoda možete naručiti i dodatni sigurnosni okov.