Top 7 prednosti nove PVC stolarije

blog prednosti nove stolarije

Zamjena stolarije je proces, ali i ulaganje, koje zahtjeva istraživanje, vaganje opcija i na kraju i donošenje odluke o zamjeni starih prozora i vrata. U ovom članku donosimo kratki presjek top 7 prednosti zamjene stolarije.

Želite više informacija o PVC stolariji? Potražite ih na našem webu. U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite, rado ćemo pomoći!

 

1. Veće energetske uštede – manji računi za grijanje i hlađenje

 

PVC i ALU stolarija ima vrhunske izolacijske karakteristike. Drugim riječima, PVC ili ALU prozori i vrata bolje ‘odvajaju’ unutrašnjost vašeg doma od ekstremnih vanjskih temperatura. U hladnim zimskim danima toplinu zadržavaju unutra, a u vrućim ljetnim danima ostavljaju je vani. Dobre izolacijske karakteristike za sobom povlače i niže energetske troškove, jer sustavi za grijanje i hlađenje trebaju utrošiti znatno manje energije kako bi naš dom održali na ugodnoj temperaturi u svako godišnje doba.

 

2. Brzi ‘makeover’ vašeg doma

 

Stari prozori i vrata, osim što nisu energetski učinkoviti, često mogu narušavati i estetiku vašeg doma. Zamjenom stare stolarije u kratkom ćete roku osvježiti izgled vašeg doma – iznutra i izvana. Pogotovo jer možete odabrati više od 40 različitih boja i tekstura prozora, koji ne moraju nužno biti isti iznutra i izvana. Inspirirajte se, unesite promjene u vaš životni prostor!

 

3. Više prirodnog svjetla uz UV zaštitu

 

Novi PVC ili ALU prozori i vrata mogu imati uže okvire i veću staklenu površinu, a to znači da propuštaju više prirodnog svjetla u vaš dom. Osim toga, UV zaštitni sloj na staklenim površinama zaštiti će vaš namještaj, zidove i podove od blijeđenja i tako im produžiti ‘rok trajanja’.

 

4. Redukcija buke

 

Živite u bučnom susjedstvu ili vaš prozor gleda na prometnu cestu? Neka vaš dom postane oaza mira, u kojoj se možete opustiti bez vanjskih distrakcija – predlažemo da razmislite o zamjeni starih prozora s novom, ALU ili PVC stolarijom. Ako je pravilno postavljena, nova stolarija značajno smanjuje buku izvana i povećava privatnost vašeg doma.

 

5. Lako održavanje

 

Moderni prozori dizajnirani su i konstruirani tako da njihovo održavanje bude što lakše. Zaboravite na bojanje prozora zaštitinim lakom svakih nekoliko godina – PVC ili ALU prozore dovoljno je povremeno prebrisati mekanom krpicom i mlakom vodom.

 

6. Sigurnost doma

 

Novi prozori i vrata pružaju viši stupanj sigurnosti za vaš dom te ih, za razliku od starih drvenih prozora, nije lako razvaliti. Novi su prozori izrađeni od modernih materijala, kao što je PVC ili aluminij, zbog čega nude puno veću sigurnost i zaštitu od nasilnog otvaranja. Profili se dodano ojačavaju čeličnim pojačanjima na ključnim dijelovima, a višeslojne staklene ploče smanjuju mogućnost nastanka otvora na mjestu loma stakla. Uz nove prozore, znat ćete da je vaš dom siguran i kada vi niste kod kuće.

 

7. Očuvanje okoliša

 

Čak i ako ‘ne vjerujete’ u globalno zatopljenje i efekt staklenika, zamjena starih prozora i vrata s novom, energetski učinkovitom stolarijom može imati pozitivan učinak na okoliš. Koristeći manje energije za grijanje i hlađenje, zahvaljujući izolacijskim karakteristikama, znači da trošite manje prirodnih resursa, a posljedično tome smanjujete i vrijeme potrebno za preadu istih, proces koji je također često štetan za okoliš.

Zamjena prozora i vrata nudi mnoge dugoročne prednosti koje poboljšavaju kvalitetu vašeg života, ali i smanjuju vaše račune. Još jedan dodatan razlog ulazak u ovu investiciju je i mogućost dobivanja državnih poticaja za zamjenu starih s novim energetski učinkovitim prozorima i vratima, koji drastično mogu smanjiti vaš tošak u ovom pothvatu.