Proljetno čišćenje prozora

blog proljetno ciscenje

Došlo nam je proljeće, a s njim i tradicionalno veliko proljetno čišćenje. Najbolji način da pripremite Vaš dom za proljeće su čisti prozori. Postoji više načina na koje vaše prozore možete učiniti blistavo čistima.Sve popularnije su prirodne i ekološke metode. U tom slučaju, ne treba vam čak ni komercijalan proizvod za čišćenje prozora. Sve što vam je potrebno vjerojatno već imate u svojoj kuhinji

 

Recept za tekućinu za čišćenje:

 

2 šalice vruće vode
1/4 šalice octa
velika žlica kukuruznog škroba

Sva tri sastojka dobro promiješajte i spremni ste za čišćenje. Zašto baš ocat i škrob? Ocat će ukloniti sve mrlje, a škrob će vašem prozoru dati dodatan sjaj. U slučaju da imate puno prozora koje treba očistiti, a ne želite da vam se miris octa uvuče u prostoriju, kao alternativu iskoristite sodu bikarbonu ili limunov sok, efekt će biti isti.

Još jednostavniji način čišćenja prozora je korištenje samo octa i novinskog papira. Tako ćete sačuvati papirnate ručnike, a ponovo ćete iskoristiti stare novine.

Bez obzira na to koristite li kupljeno sredstvo za pranje prozora ili ste ga sami napravili kod kuće od prirodnih sastojaka, vrlo je bitan način na koji čistite.