Učestala pitanja i odgovori

Slušajući klijente naučili smo najviše o našim proizvodima i uslugama, ali i o vašim potrebama i željama.
Na taj smo način svaki dio našeg poslovanja usmjerili na poboljšanje konačne usluge i proizvoda. Kako bi korisnici u najkraćem mogućem vremenu saznali sve što ih zanima o PVC i Alu prozorima i vratima te pratećim uslugama sastavili smo listu odgovora na pitanja koja najčešće zanimaju korisnike koji kupuju PVC stolariju.

U našoj sekciji učestalih pitanja pokušavamo na jednom mjestu objaviti odgovore na sva pitanja koja se javljaju kada se odlučite na nabavu PVC i Alu prozora i vrata.

Lista pitanja konstantno raste, a odgovore redovito prilagođavamo i dopunjavamo kako biste na jednom mjestu mogli saznati sve što vas zanima o PVC i Alu stolariji i kako bi ti odgovori bili u korak s promjenama na tržištu.

U slučaju da imate pitanja o PVC i Alu proizvodima na koja niste na našoj internet stranici pronašli odgovor, rado ćemo vam pomoći. Možete nas kontaktirati telefonski, e-mailom, pomoću kontakt forme ili posjetiti naše prodajno mjesto, a sve kontakt podatke možete saznati na “Kontakt stranici”.

Pri izboru mjesta skladištenja izbjegavajte ometanje prolaznih putova ili čak vatrogasnih prilaza! Skladištite Vaše prozore u suhim, dobro prozračenim prostorijama. Preporuča se zaštita prozora od prašine folijom. Prozori od umjetne mase su opremljeni zaštitnom folijom i stoga se mogu naslanjati jedan na drugi. Međutim, bolje rješenje je skladištenje prozora s između postavljenim umetcima, npr. od stiropora. Osigurajte mjesto skladištenja. Tako izbjegavate kasnija oštećenja.

Redovno prozračivanje regulira vlažnost zraka i brine se za ugodnu klimu u prostoriji. U cilju izbjegavanja gubitka vrijedne energije pri izmjeni zraka preporučamo Vam kratko ali intenzivno prozračivanje. Ugasite grijaća tijela. Širom otvorite prozore dva do tri puta dnevno i stvorite propuh.

Ovim takozvanim udarnim prozračivanjem postići ćete u roku od nekoliko minuta gotovo potpunu izmjenu zraka u prostoriji bez hlađenja spremnika topline u stanu (zidovi/grijaća tijela/namještaj). Posebno pri povišenoj vlažnosti zraka, primjerice u kupaonicama, praonicama ili nakon radova žbukanja, bojanja, nužno je redovno prozračivanje zbog sprječavanja eventualne pojave plijesni.

Podešavanje okova
Vaši prozori su stručno i brižljivo ugrađeni i podešeni. Naknadno podešavanje okova stoga u pravilu ne bi trebalo biti nužno. Međutim, ekstremni zahtjevi ili pomicanje okvirnog građevinskog kućišta mogu tijekom godina dovesti do potrebe naknadnog podešavanja. Izvedbu ovoga posla je najbolje prepustiti Vašem stručnjaku za prozore.

U cilju ponovnog izravnog odvođenja vode koja bi npr. pri snažnim udarima kiše ili kod prozora u otklopnom položaju mogla prodrijeti u žlijeb okvira, svaki prozor mora imati tzv. otvore za odvodnju. Naći ćete ih kod otvorenog prozora npr. iznutra u unutarnjem žlijebu. Redovno kontrolirajte, primjerice kod čišćenja prozora, također i otvore za odvodnju i odstranite moguća začepljenja.

Održavanje okova
Tehnički promišljeni visokovrijedni okovi na Vašim novim prozorima Vam pri pažljivom postupanju neće stvarati nikakve probleme. Molimo podmazujte sve pokretne dijelove okova najmanje jednom godišnje uljem ili mašću bez sadržaja kiseline ili smole i po potrebi dotegnite vijke. Vaši prozori će Vam se odužiti dugogodišnjom lakoćom rukovanja i besprijekornim funkcioniranjem.

Vaši prozori su u cilju trajnog uklanjanja propuha i vode opremljeni modernim brtvama vrlo dugog životnog vijeka. Unatoč tome povremeno ispitajte stanje brtvi i njihovo pravilno ležanje u žlijebu i očistite ih pomoću vode i blagog sredstva za čišćenje. U cilju izbjegavanja štete od vlage također povremeno kontrolirajte nepropusnost fuga između prozorskog okvira i zida. Ako se pojave pukotine na brtvenoj masi ili je ako je na pojedinim mjestima otpala odmah nam se obratite.

Samo besprijekorno podešena krila jamče optimalnu zvučnu izolaciju i brtvljenje. Mi ćemo Vam naravno uvijek rado pomoći pri uklanjanju eventualnih problema i pri reguliranju Vaših prozora i vrata.

Profili od umjetne mase odlikuju se svojom posebno dugovječnom površinom koja je laka za čišćenje. Za čišćenje Vaših prozora u pravilu je dovoljna mlaka voda s blagim sredstvom za čišćenje ili pranje. Ukoliko ne možete ukloniti grubu nečistoću, slobodno nam se obratite.

Sredstva za ribanje i za čišćenje kućanstva i stakla s agresivnim sastojcima kao alkohol ili amonijak mogu napasti i oštetiti površinu stakla i profila kao i brtve. Za čišćenje koristite samo mekane krpe ili spužve.

Vaše prozorske profile od umjetne mase ne biste trebali sušiti trljanjem nakon čišćenja. Trljanjem PVC-a izazivate elektrostatički naboj. Time se ponovo privlače čestice prašine. Za razliku od toga vlažno brisanje sapunicom uklanja elektrostatički naboj i sprječava njegov ponovni nastanak.

Svaka ponuda radi se individualno, za svakog kupca (upit) posebno. Cijene se dobivaju na temelju konkretnih mjera, a mnogi dodatni parametri utječu na konačnu cijenu (vrsta profila, boja, tip stakla, materijal, letvice rolete, dodatna oprema…). Također na konačni izračun cijene utječe i mjesto ugradnje (Dubrovnik, Bjelovar, Zagreb…), kao i dodatni radovi u obliku demontaže stare stolarije i obrade špaleta.

Cijena ovisi i o kvaliteti pojedinih komponenti unutar gotovog proizvoda. Tvrtka Iveta u sve svoje proizvode ugrađuje samo najkvalitetnije materijale, te uvijek stoji iza svih dijelova i njihove kvalitete iz ponude.

Rok isporuke za standardnu stolariju (prozori i balkonska vrata) je minimalno 15 tjedana. Stolarija u boji i nestandardna stolarija (klizne stijene i vrata) ima rok isporuke od minimalno 20 tjedana, dok specijalne boje povećavaju rok isporuke na minimalno 25 tjedana.

Na rok isporuke osim boje utječe i vrijeme izmjere, dodatna oprema, te mjesto ugradnje. Na rok isporuke naročito utječe vrijeme uplate avansa (stolarija se pušta u rad tek nakon uplate avansa) te se od trenutka zaprimanje uplate avansa počinje računati vrijeme isporuke.

Ukoliko se radi o Ivetinoj montaži stolarije, tada je i izmjera od strane Ivete. U tom slučaju, ukoliko dođe do eventualnih pogrešaka odgovornost preuzima Iveta. Izmjeru vršimo za svu stolariju (PVC, ALU). U slučaju kada kupac inzistira da se stolarija pusti u rad na temelju njegovih osobnih izmjera, tada je kupac dužan potpisati vlastitu izmjeru na ponudi čime potvrđuje vlastitu odgovornost za eventualne pogreške. Informativnu vrstu izmjere nastojimo izbjegavati, te preporučamo da se okvirne mjere pošalju od strane kupca za informativne ponude, nakon čega naši mjernici izlaze na teren te vrše konačnu izmjeru. Izlazak na teren naplaćuje se odmah, a ovisi o udaljenosti gradilišta od sjedišta tvrtke.

Ukoliko je konačna izvedba radova od strane Ivete tada trošak izlaska na teren ulazi u cijenu rada.

Način plaćanja vrši se gotovinom (općom uplatnicom, bankovnim prijenosom, virmanom, ili direktno u poslovnici). Moguće je uplatiti 100% iznosa avansno ili 50% iznosa avansno prilikom potpisivanja ugovora, te ostatak od 50% iznosa prilikom ugradnje stolarije.

Moguće je plaćanje i kreditnim karticama Maestro, American, MasterCard, Diners (u ovom slučaju ne priznajemo gotovinski popust).

U slučaju uplate putem bankovnog prijenosa, virmana ili opće uplatnice, obavezno je u opis plaćanja navesti broj ponude.

Izlazak na teren naplaćuje se odmah, a ovisi o udaljenosti gradilišta od sjedišta tvrtke. Ukoliko je konačna izvedba radova od strane Ivete tada trošak izlaska na teren ulazi u cijenu rada.

Za okvirnu cijenu PVC ulaznih vrata najbolje je obratiti se komercijalistima jer su svaka vrata jedinstvena, ručno rađena po mjeri, a konačna cijena se određuje nakon izmjere i odabranog dizajna ulaznih vrata.

Kao što smo već napomenuli, na cijenu utječe sam izgled vrata, dodaci, boja (standardna, nestandardna, specijalne boje, način otvaranja).

Za lakše snalaženje preporučamo da sve modele panela pogledate na web stranici www.paneta.hr, ili posjetite najbližu poslovnicu kako biste sa komercijalistom prošli kroz više mogućih varijanti, dobili prijedloge i savjete, te različite cjenovne ponude.

U slučaju kada se radi o klasičnim jednokrilnim vratima cijena se kreće od 3 000,00 kuna na više, a kada je riječ od dvokrilnim vratima cijena se kreće od 4 500,00 kuna na više.

Cijena ALU ulaznih vrata skriveno krilo kreće se od 4 050.00 kuna do 5 550.00 kuna, a cijena obuhvaća standardne modele i standardne boje. Cijena može varirati i do 10 000.00 kuna, a na nju utječu posebne želje kupaca, dizajn po želji kupca, promjene širine aplikacija, ufreza, stakala, skraćeni rok isporuke, dvobojni paneli, asteri, imitacija drveta, gurači s biometrijskim čitačem prsta i slično.

Servis na tuđu stolariju ne radimo iz razloga što je najčešće vrlo komplicirano nabavite rezervne dijelove drugih proizvođača.

Eventualne dorade na tuđu stolariju radimo uz savjetovanje s tehničkim direktorom ukoliko su naši materijali i materijali ugradbenog elementa slični, te je moguća njihova kombinacija. Napominjemo kako je ovo izuzetak, te se cijena za ovakvu vrstu usluge posebno izračunava.

Bjelovar: od ponedjeljka do petka: 8 – 18

subotom: 8 – 12

nedjeljom i blagdanima ne radimo

Zagreb: od ponedjeljka do petka: 8 – 18

subotom: 8 – 12

nedjeljom i blagdanima ne radimo

Zadar: od ponedjeljka do petka: 8 – 16

subotom: 8 – 12

nedjeljom i blagdanima ne radimo

Koprivnica: od ponedjeljka do petka: 8 – 16

subotom: 8 – 12

nedjeljom i blagdanima ne radimo

Kutina: od ponedjeljka do petka: 8 – 16

subotom: 8 – 12

nedjeljom i blagdanima ne radimo

Garancija na profile iznosi 5 godina sa našom montažom i ispravnim rukovanjem. Za garanciju na staklo i okov prenosimo garanciju naših dobavljača a ona iznosi 2 godine. Reklamacije se zaprimaju prema mjestu predstavništva koje je izdalo ponudu, broju ponude, te komercijalistu koji je ponudu izradio. Ukoliko kupac nije siguran kome se obratit za reklamaciju, predlažemo da kontaktira sjedište tvrtke (predstavništvo Bjelovar).